árnyékolástechnika

Fortuna Lamella 2000 Kft. - árnyékolástechnika, szalagfüggöny tisztítás, szalagfüggöny gyártás, redőny tisztítás, roletta tisztítás, reluxa tisztítás, napellenző tisztítás, szúnyogháló tisztítás Budapest

1016 Budapest Róka utca 5.
Könyvjelzőhöz adás

Itt talál meg minket!

Video

Nyitva tartás / Ügyfélfogadási idő

Hétfő08:00-20:00
Kedd08:00-20:00
Szerda08:00-20:00
Csütörtök08:00-20:00
Péntek08:00-20:00

Kulcsszavak

 • redőny
 • szalagfüggöny
 • reluxa
 • árnyékolástechnika
 • szalagfüggöny tisztítás
 • napellenző
 • szúnyogháló
 • szalagfüggöny gyártás
 • roletta
 • napellenző tisztítás
 • hővédő
 • hővédők
 • textil függöny tisztítás
 • redőny Budapest
 • szalagfüggöny Budapest
 • reluxa Budapest
 • árnyékolástechnika Budapest
 • szalagfüggöny tisztítás Budapest
 • napellenző Budapest
 • szúnyogháló Budapest
 • szalagfüggöny gyártás Budapest
 • roletta Budapest
 • napellenző tisztítás Budapest
 • hővédő Budapest
 • hővédők Budapest

Fortuna Lamella 2000 Kft. - árnyékolástechnika, szalagfüggöny tisztítás, szalagfüggöny gyártás, redőny tisztítás, roletta tisztítás, reluxa tisztítás, napellenző tisztítás, szúnyogháló tisztítás Budapest - árnyékolástechnika

árnyékolástechnika, szalagfüggöny tisztítás, szalagfüggöny gyártás, redőny,reluxa,roletta,napellenző,szúnyogháló gyártás, javítás, ablakfólia,ipari(termo)szallagfüggöny gyártás

Társaságunk német-magyar vegyes vállalatként alakult.
Német partnerünk sokéves Nyugat-európai tapasztalatával karöltve, 25 éve bevált, környezetkímélő technológiát használva szakosodtunk a szalagfüggönyök tisztítására, mely a szalagfüggöny gyártásával együtt, egyben a fő profilunk is. Az általunk használt anyagok és technológiák az EU-s szabványoknak megfelelnek.

A szalagfüggönyök tisztítása során igény merült fel a függönyök és egyéb árnyékoló berendezések pótlására, javítására és készítésére. Foglalkozunk szalagfüggönyök, redőnyök, reluxák, roletták, napellenzők, szúnyoghálók gyártásával és javításával. Hő védő-, és biztonsági fóliák, termo függönyök, zsalúziák telepítésével is. Ezekre a helyszíni felmérés során konkrét árajánlatot adunk. Széles szín- és anyagválasztékkal rendelkezünk. Gyártmányaink kiváló német és olasz alapanyagok felhasználásával készülnek.

Termékeinkre hosszú távú garanciát vállalunk. Takarító és üzemeltető cégekkel is kapcsolatban állunk, alvállalkozóként is dolgozunk. Az azóta már megszűnt, illetve átalakult Magyar Tisztítás technológiai Szövetség a MATISZ, az ÉVOSZ Magyar Árnyékolás- technikai tagozata, és a MATT alapító tagjai voltunk. Jelenleg a MARTE (Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete) Egyesület tagjai vagyunk.

Kiemelkedő fontosságúnak tarjuk a pontos, kiváló munkavégzést, munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzését. Személyes megkereséskor –kérésre- referencia munkáink igazolását bemutatjuk. Cégünk ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.

Szalagfüggöny tisztítás

*A szalagfüggöny praktikussága ellenére, akár irodákban, akár magánlakásokban található, ugyanúgy elpiszkolódik, mint a hagyományos függönyök. Még a zárt légterű helyiségekben is, ahol légkondicionáló működik, a levegő mozgásával szennyeződik, illetve a dohányfüst vagy egyéb gőzök hatására a textil besárgul, elhanyagoltság képzetét kelti. Ennek elkerülésére kínálunk Önnek gyors, precíz, szakszerű és hatékony módszert, mellyel jelentősen kímélheti költségeit, hisz az új szalagfüggöny mindig drágább, mint a meglévő szalagfüggönyt rendszeresen karbantartani.
*Cégünk több mint 25 évvel ezelőtt Magyarországon elsőként vezette be a professzionális szalagfüggöny tisztítást, mely azóta is fő profilunk. A szalagfüggöny tisztítás egyedülálló, ipari módszerrel, német géppel, környezetbarát vegyszerrel és technológiával történik. A hasonló szolgáltatásokat kínáló cégek közül, csak mi rendelkezünk ISO 9001 Minősítéssel. Fontosnak tartjuk kollégáink folyamatos képzését, és vevőinkkel a folyamatos kapcsolattartást.

*Mi nem a helyszínen tisztítjuk a szalagfüggönyöket, – a megrendelő vizét és áramát használva, a helyszínen utólagos takarítást végeztetve, kevéssé vagy egyáltalán nem hatékony módszert használva, -hanem a helyszínen a szalagfüggönyöket leszereljük, telephelyünkre szállítjuk, kitisztítjuk, és a tiszta, por-, nikotin és baktériummentes függönyöket visszaszereljük, az elkopott alkatrészeket kicseréljük.  Vállalási határidőnk mennyiségtől függően 24-72 óra. A megrendelővel egyeztetve a munkavégzés idejét és határidejét, hogy a lehető legkevésbé zavarjunk munkánkkal, ha szükséges munkaidő után, illetve igény szerint hétvégén végezzük a szalagfüggönyök tisztítását. Sem a munkaidő utáni, sem a hétvégi munkavégzés a megrendelő költségeit nem emeli. Épületek felújítása, festése esetén a felújítási munkák kezdete előtt a szalagfüggönyöket szakszerűen leszereljük, és szükség szerinti ideig díjmentesen tároljuk. Az általunk alkalmazott technológiával a függönyök élettartama meghosszabbodik, eredeti színe és állaga, impregnáltsága a régi marad. A tisztítást ajánlatos évente, szükség szerint félévente elvégeztetni, így a rendszeresen tisztított és karbantartott függönyt nem szükséges magas költségen idő előtt lecserélni. Szolgáltatásunk az egész ország területére kiterjed. Budapest területén a helyszíni felmérés ingyenes.

Redőny

A redőny rendszerek a leggyakrabban használt külső árnyékolók a rengeteg variálhatósági lehetőségük és kedvező tulajdonságaik miatt, előnyük, hogy szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetőek.
Az ablakon keresztül sok negatív impulzus érheti a belső teret (hőmérsékletváltozások, az időjárás viszontagságai, hangok és fények, beláthatóság, illetéktelen behatolók) ezek ellen az egyetlen és tökéletes védelmi megoldás a redőny.
A redőny legelőnyösebb tulajdonsága az energia megtakarítás, mely akár 15-25 % is lehet. A mai modern redőnyök pótolják és kiegészítik a patinás faredőnyök tulajdonságait.

Külsőtokos rendszer
A legelterjedtebb rendszer. Beépítése a nyílászáró elé történik, jól megválasztott tokméret esetén nem gátolva nagymértékben a kilátást. Előnye a gyors, bontás, és különösebb szennyezés nélküli beépíthetősége.

Vakolható rendszer
Épülő házaknál érdemes alkalmazni, számításba venni. Elsődleges előnye, hogy nem az ablak elé épül be, hanem a fölötte kialakított áthidalóba, így nem vesz el a kilátási felületből. A redőny doboz előtti felület vakolható, ezáltal takarja azt. Remek hőszigetelő. A ház tervezésénél érdemes a beépítési méreteket előkalkulálni.

Nyílászáró fölé építhető rendszer 
A hagyományos belsőtokos redőnyök mintájára kifejlesztett rendszer, amely ablak csere esetén, vagy új, még építésben lévő házak esetén alkalmazható. A tok az ablak külső síkjával egy vonalban található, a nyílászáró tetejére épített.
Minden típusnál lehetséges műanyag és alumínium lamellás rendszerfelépítés.

Alumínium redőnyök: 
Minden alkatrész alumíniumból készül, így élettartamuk nagy. Télen, nyáron egyaránt kiváló hőszigetelést biztosítanak, valamint védenek az illetéktelen behatolástól.
Alapszínek: fehér, baige, ezüst, szürke, barna. Egyéb színek választása RAL színskálából történik.
Műanyag redőnyök: 
Szinte bármilyen ablakra felszerelhetők. Viszonylag jó hőszigetelők, alkalmasak a teljes elsötétítésre, valamint kezelésük egyszerű, könnyen működtethető. Alapszínek: szürke, krém, kávé, világos faeres, mogyoró, kakaó, paliszander
Motorizálás:
Motorizálási megoldással komfortosabbá teheti otthonát. A nagyobb méretű alumínium redőnyöknél kifejezetten ajánljuk, hiszen ezeknek a súlya is nagy, kézzel való működtetésük körülményes és nehéz lehet. Beépített csőmotorok segítségével lehetősége van redőnyeit gombnyomással működtetni. Időkapcsoló alkalmazásával a redőny rendszer programozott működése is megoldható. Csoport programozás esetén az összes redőny egyszerre történő mozgatása is lehetséges.

*Minden esetben lehetséges szúnyogháló beépítés, melynek előnyei, hogy a redőny és a szúnyogháló egymástól függetlenül üzemeltethető, könnyen kezelhető. A szúnyogháló is kiválóan bírja a napfényt és a meleget, speciális műanyaggal bevont üvegszálas háló. Nem csak a rovarokat zárja ki a lakásból, de a levegőben szálló madártollakat, vagy apróbb pihéket is.

Roletta

A textil roletta az egyik legismertebb belső árnyékoló. Dekoratív, a helyiség stílusához mintájával és színével illeszkedve, a hagyományos és modern lakások, gyerekszobák, irodák, kórházak, iskolák egyik legelterjedtebb berendezési tárgya. Színei akár a szalagfüggöny színéhez is illeszthetők, mely így a belső terekben egységességet mutat. Működtetésük rugós, gyöngyláncos vagy motoros működtetésű is lehet. A roletta fém- és műanyagkonzolokkal ajtókra, ablakokra egyaránt rögzíthető. Ferde tetőtéri nyílásoknál az alsó feszítőrúd teljesen lehúzott állapotban is tartható, de az árnyékolt felület – több pár akasztó felszerelésével – változtatható megoldást is adhat. Tokozott rolettával azonban akár a teljes sötétítés is elérhető. Maga a szerkezet alumínium elemekből, valamint változatos színű és minőségű textíliából áll, melyekből gazdag szín és anyag választékkal rendelkezünk.

Modern megoldás a Sávroletta, melynek textiljében sávosan váltakozik a teljesen homogén anyag a lyukacsos anyaggal, egymással egyező színben. Alapesetben a szerkezet fehér színű.

A roletták hátránya a szalagfüggönyökkel szemben, hogy anyaguk nem tisztítható.

Textíliák típusai:
– fényáteresztő
– fényzáró
– mintás
– reflexiós
– alupigmentált
– napháló

Reluxa

Az alumínium reluxa praktikus árnyékolási megoldás lakásokhoz, irodákhoz. Segítségével könnyen szabályozható a bejövő fény erőssége, bár teljes sötétség nem érhető el vele.
Ideális megoldást ad ott is, ahol úgy szeretnénk korlátozni vagy kizárni a betekinthetőséget, hogy közben mégis megmaradjon a kilátásunk. Ezzel nagymértékben csökkenthető a bezártság érzése is.
A lamellák forgatásával szabályozható a beáramló fény mennyisége és iránya.

A reluxák gazdag színválasztékban (RAL), 16 és 25 mm széles lamellákkal készülnek (akár perforált kivitelben is), amelyekhez alapesetben fehér színű szerkezet, – de akár azonos színű felfogó sín és zsinór – tartozik.

Az átlátszó forgatópálcával, automata zsinórrögzítővel (bowden) felszerelt reluxák billenő és nyíló ablakokra, ajtókra feszített kivitelben, míg két üvegfelület közé szerelve hajlékony tengely-kivitelezéssel készülnek. Így a reluxa az ablak buktatásakor is az ablak síkjával párhuzamosan marad. Semmilyen rögzítő elem nem látható. Használható térelválasztásra is.

Működtethető jobb és baloldalról egyaránt.

Fa reluxa:

A fa reluxa egy olyan, manapság divatos belső árnyékoló, mely valódi fából készül. A lamella 25 és 50 mm széles. A karnis fatakarással és színharmonizált zsinórokkal ellátott, így egyedi hangulatot kölcsönöz otthonának, üzletének.

Napellenző
A napellenző kiváló árnyékoló családi házak, nyaralók, üzletek teraszaira, lakások erkélyeire.
Alkalmas ablakok árnyékolására is. Véd az erős napsütéstől, esőtől, a belső teret hűvösen tartja.

Vásznaink kiváló minőségű, erős, színtartó, időjárásnak ellenálló, víz- és szennytaszító, valamint gombásodás elleni impregnálással ellátott import (Sattler) anyagok, melyek emblémázását is vállaljuk.

A napellenző mozgatása kézi hajtókarral vagy motorral történik. A napellenző vezérelhető kapcsolóval, távirányítóval, szél és fényérzékelő automatikával.

A napellenző színei és mintái egyaránt változatosak így minden igényt kielégítenek. A napellenző szerkezeti alapanyagai színterezett alumíniumból készülnek.

Nemrég bevezetett szolgáltatásunk a napellenzők tisztítása, mely a szalagfüggönyök tisztításához hasonlóan nem a helyszínen történik, hanem leszerelést követően műhelyünkben végezzük el tisztításukat. A tisztítás után a napellenzők anyagnak impregnáltsága visszaáll eredeti minőségbe. Sajnos az erősen elhanyagolt, penészes vagy madárürülékkel szennyezett napellenző tisztításától nem várható el a kívánt eredmény, lényegesen tisztább lesz ugyan, de újszerű állapotát nem nyeri vissza.

Szalagfüggöny

A szalagfüggöny elegáns és praktikus árnyékolási megoldás igényes lakásokhoz, irodákhoz, kiállítótermekhez.
Egyedi megoldást jelenthet nem csak egyenes, de ferde és íves felületek árnyékolására, valamint térelválasztásra is. Egyesíti magában a hagyományos csipkefüggöny és a sötétítőfüggöny előnyeit, hiszen a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszti be, fényzáró lamellákkal teljesen kizárható a természetes fény.

Felszerelése és kezelése egyszerű. Szerelhető mennyezetre egyszerű bepattintható tartólemezekkel vagy oldalfalra felfogó konzolokkal.

A szalagfüggönyök a hagyományos kézi működtetésű kivitel mellett, motoros változatban is rendelhetőek.

Gazdag szín és textília választékunk biztosítja, hogy Ön mindig a megtalálja a helyiség hangulatához leginkább illő megoldást.

A karnis magassága csupán 45 mm ezért helyigénye rendkívül kicsi, alapszíne a fehér. A lamellák szélessége 69, 89 valamint 127 mm lehet. A lamella kezelő jobb és bal oldalt egyaránt lehet, a gyűjtés helye lehet jobbra, balra, két szélére és középre.

A lamellák UV-stabilak, speciális portaszító anyaggal kezeltek, de évente legalább egyszer tisztítást és karbantartást igényelnek. A tisztítást és a sérült vagy végleg nem tisztítható lamellák cseréjét cégünk rövid határidővel vállalja.

A piacon forgalmaznak “olcsóbb” kategóriájú szalagfüggönyöket, a jobb minőségű szalagfüggönyök fantázia nevével egyező megnevezéssel, melyek alapanyaga nem tiszta textil, hanem papír és textil keveréke. Hosszú távon nem éri meg ezeket a “keverék” szalagfüggönyöket felszereltetni, mert 2-3 év alatt teljesen elpiszkolódnak, nem tisztíthatóak, így később csak cseréjük lehetséges. Az általunk kínált szalagfüggönyök mindegyike kizárólag textil alapú tisztítható anyagú, és a rendszeres, éves tisztítással élettartamuk jelentősen (akár 20 év) megnövelhető.

Hagyományos, textil függönyök tisztítása

Vállaljuk a hagyományos textil függönyök, sötétítő függönyök vegytisztítását, azok leszedése és felhelyezése nélkül, háztól házig szállítással.  A manapság gyakran használt lapfüggönyök és panelfüggönyök tisztítása semmilyen módszerrel nem lehetséges.

 Napellenző tisztítás

Nemrég bevezetett szolgáltatásunk a napellenzők tisztítása, mely a szalagfüggönyök tisztításához hasonlóan nem a helyszínen történik, hanem leszerelést követően műhelyünkben végezzük el tisztításukat. A tisztítás után a napellenzők anyagnak impregnáltsága visszaáll eredeti minőségbe. Sajnos az erősen elhanyagolt, penészes vagy madárürülékkel szennyezett napellenző tisztításától nem várható el a kívánt eredmény, lényegesen tisztább lesz ugyan, de újszerű állapotát nem nyeri vissza.

Bővebb információért, kérjük, hívja irodánkat a 061-290-4351 telefonszámon, vagy érdeklődjön e-mailben.

Szúnyogháló

A szúnyogháló anyaga egy üvegszálas háló, speciális műanyag bevonattal. Szürke színe miatt pár méterről már nem is látható. Sűrű szövése miatt nem csak a kellemetlenséget okozó és betegségeket terjesztő rovarokat zárja ki a lakásból, de a levegőben szálló apró pelyheket és szöszöket is felfogja.

A szúnyogháló kerete és szerkezete műanyag és alumínium, alapszín a fehér és a barna, de RAL skálából választva színterezhető. Maga a háló minden esetben szürke.

Önállóan, de redőnytokba építve is rendelhető.

Típusai: 
– fix műanyag keretes
– fix alumínium keretes.
– alumínium keretes zsanéros ajtó (nyitható)
– fentről lehúzható rolós szúnyogháló alumínium tokban
– tolóajtós szúnyogháló ajtó (erkélyajtó, stb..)
– vízszintesen húzható szúnyogháló ajtó (rolós).

Küldjön nekünk üzenetet

A csillaggal megjelölt mező kitöltése kötelező *